Jornades Vallmitjana

El 2019, la Universitat de Barcelona, juntament amb institucions dipositàries de l’extraordinari llegat dels Vallmitjana, vol commemorar el centenari de la mort de Venanci Vallmitjana  amb la promoció de l’Any Vallmitjana, que té tot un seguit d’activitats destinades a la posada en valor de les seves produccions. El punt central d’aquestes celebracions són unes jornades d’estudi sobre l’obra de Venanci i Agapit Vallmitjana, els dies 8 i 9 de maig al Seminari Conciliar de Barcelona i a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

 

Les jornades Els germans Vallmitjana i l’escultura moderna a Catalunya (1850-1930) tenen com objectiu aprofundir en la producció d’aquests dos mestres escultors i la seva participació en alguns dels més importants programes decoratius públics i privats a la Barcelona de tombant del segle XIX al XX. En aquestes jornades es crearà un punt de trobada i debat per totes aquelles persones interessades en la figura de Venanci i Agapit Vallmitjana.

L’esdeveniment es durà a terme els dies 8 i 9 de maig de 2019, tant a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona com al Seminari Conciliar. Les jornades estaran organitzades en taules, conferències i altres activitats complementaries paral·leles com visites guiades. Les jornades es desenvoluparan a l’entorn de 3 taules, cadascuna de les quals comptarà amb 4/5 participants, amb un temps de 20 minuts per a les exposicions. Després de les 4 comunicacions s’obrirà el temps de preguntes i debat.